lauantai 27. helmikuuta 2021

Kissan korvavaivaan helpotusta

Kissamme Iiriksen toinen korva on vaivannut vaihtelevasti nyt hieman yli vuoden. Se on puhdistettu pari kertaa eläinlääkärillä, kerran aika kevyesti ja sitten kunnolla pohjia myöten. Siitä kerroin täällä.

Korvaan ei ole saanyt koskea ollenkaan, se on kutissut pahasti, eli koskemisen jälkeen Iiris on ravistellut päätä ja siirtynyt sivummalle raaputtelemaan korvaansa. Käytin Anivoxia ja kokeilin vielä pumpulipuikolla puhdistamista, mutta mitään likaa korvasta ei enää tullut. Se aiempi lika oli ruskeaa tahmaa, joka ei haissut kuitenkaan miltään.

Epäilin, että kyseessä on jonkunlainen hiivatulehdus, joka tietenkin voi johtua ruokavaliosta. Ruokavalion vaihtaminen ei aina ole helppoa, varsinkin kun on kyseessä iäkäs kissa (arviolta 15) ja taloudessa on toinenkin kissa.

Päätin etsiä vielä josko olisi olemassa jotain korvan hiivatulehdukseen ja löytyihän sellainen ihan apteekin hyllyltä. Vet Caren Korva puhdiste. Jo kahden käyttökerran jälkeen olen voinut silitellä Iiristä taas päästäkin korvaan koskien, eikä se ole tuntunut häiritsevän.

Tuote tuoksahtaa lievästi etikalta, sen vuoksi pidin yhden päivän väliä ennen kuin laitoin sitä uudelleen. Vaikka tuskin se korvassa poltteli. Ja nyt olen valmiudessa laittamaan sitä uudelleen, mikäli oireet palaavat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti