sunnuntai 29. elokuuta 2021

Väliaikaista muuttoa pukkaa

Väliaikaista muuttoa pukkaa


Meillä on ollut todella huonoa tuuria meidän vuokra-asunnon suhteen. Heti ensimmäisen kuukauden aikana katosi lämpö. Taloon vaihdettiin lämmityslaite keskellä tammikuuta ja tietenkin vanhan talon putkistossa oli jotain mömmöä, joka esti lämmön pääsyn pattereihin ja vesihanaan juuri meidän rapun 2 kerroksesta lähtien. Asumme 2 kerroksessa. 
Meillä ramppoi huoltomiestä kengät jalassa juuri pestyillä matoilla ilmaamassa pattereita ja toppatakit päällä sanomassa meille että ei täällä kylmä ole. Lopulta löytyi yksi, joka osasi korjata vian ja saimme lämmöt pattereihin ja hanastakin tuli lämmin vesi.
 
Seuraavaksi jääkaappi ryhtyi lämpökaapiksi. Tiedän, että kaapin yläosassa tiivisteen puolella kuuluu olla lämmin kohta ettei kaappi huurru, mutta se poltti jo kättä ja muovin väri tummui. Vuorokauden aikana se oli ehkä 3 kertaa käymättä kerrallaan noin 10 minuttia. Saimme uuden kaapin monen viikon väsytystaistelun tuloksena. Meitä soitatettiin paikasta toiseen ja remonttimiehiä kävi sitä tutkimassa ja mittoja piti lähettää ja joku kävi mittaamassa ne silti. Mutta kannatti sekin.
 

                                 Uusi jääkaappi
 
Nyt tilanne on se, että meillä ei ole keittiötä, toista vessaa eikä eteistä. Viemäri oli vuotanut alakertaan ja sen viemärin käyttö kiellettiin. Alle 3 viikon kuluttua alkoi remontti, joka jatkuu vain. Kestoksi lupailtiin 2 kk, nyt on mennyt yli 3 kk. Keittiön alakaapit revittiin kaikki pois, nurkkaan kaivettiin kuoppa, wcstä vietiin kaikki pois ja kaivettiin sekin alakertaan asti auki ja eteisessä on kuoppa. Sellainen se on ollut toukokuusta lähtien. Alakerrassa ei asu ketään. Me jäimme nalkkiin vetoketjullisen muoviseinän taakse, koska uskoimme aikatauluun. 
 
                                  Muoviseinä, jonka läpi tapahtuisi muutto
 
 
Aikataulua venytti tietenkin asbestitutkimukset, sitä ei löytynyt, kesäloma, kuivatus, koko urakan unohtaminen ja muut kireet. 
 
Me asumme tiiviisti kesämökillä, mutta kohta alkaa yöpakkaset ja sitten on pakko poistua. 
Asiat kuitenkin järjestyvät, uskon niin. Välillä kyllä pelottaa, että joudummeko me tässä maksajiksi, kun en saa selkeää vastausta vuokran suhteen. Vaadin kirjallisen sopimuksen tästä ja odottelen sitä edelleen. Kotivakuutus pitää aina olla ja nyt se maksaa kaikki normaalien asumiskustannusten ylittävät kulut, eli meidän tapauksessa väliaikaisasuntoon muuttamiskustannukset. 
 
Keittiön kaapisto on purettu pois


                                   Tämä on wc
 
Sitten on vielä yksi murhe, nimittäin sähkö. Remonttimiehet käyttävät surutta vuokralaisen sähköä ja meilläkin on alipainepumppu siellä ollut kokoajan pörisemässä. Kostuneiden kohtien kuivatusmatot tekivät hurjan piikin sähkönkulutukseen. Vuorokausikulutus oli heti yli 10 kertainen. Kuluja on luvattu maksaa meille takaisin, no jää nähtäväksi.
 
Ainoa positiivinen asia tässä on ollut se, että meitä ei missään vaiheessa ole syyllistetty tästä. Betonitalossa tuollaista vuotoa ei helposti huomaakaan.


Pahoittelen kujvien laatua

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti